The mystery of Banksy - A genius mind

Under sommaren 2023 visas ”The mystery of Banksy – A genius mind” i de vackra anrika varvslokalerna i Eriksbergshallen.

Efter premiären i fjol i Müchen har utställningen gestaltats i Berlin, Wien och Hamburg. Konstverken som är inspirerande av den mystiske och världberömda gatukonstnärens verk intog först Amiralen i Malmö tidigare i vår och kommer nu att ställas ut i Eriksbergshallen i sommar.

 

Den anonyma Banksy är känd för sina provokativa och tankeväckande konst – och är en sällsynthet som bör upplevas. Banksy, som har skapat över hela världen, började tidigt sälja signerade konstverk och tryck i begränsad upplaga. Enligt Banksys eget motto ”Copyright is for losers ©TM” är hyllningsutställningen inte officiellt auktoriserad.

 

Bakom ”The Mystery of Banksy – A Genius Mind” står den tyske musikalproducenten och utställningsarrangören Oliver Forster, COFO Entertainment, och designern och galleristen Virginia Jean, kreativ chef.

– Att skapa en utställning som denna är en utmaning. Vi vill göra konsten till en upplevelse, synlig för alla och samlad på ett ställe. Banksy har ju skapat över hela världen, och började tidigt sälja signerade konstverk och tryck i begränsad upplaga. De flesta är privatägda och inte tillgängliga för allmänheten. Att kunna förundras över en äkta Banksy är därför en sällsynthet. Med ”The Mystery of Banksy – A Genius Mind” försöker vi samla de bästa och mest imponerande motiven på ett ställe och i en avslappnad atmosfär utanför ett museum, men ändå med höga kvalitetskrav, säger producenten Oliver Forster.

 

Virginia Jean, kreativ chef för utställningen, har länge haft Banksy som inspiratör. Som expert på hans verk och specialist på gatukonst uttrycker hon:

– Med sina skapelser tar Banksy upp viktiga sanningar och problem i vår värld som vi föredrar att blunda för. Ett Banksy-verk berör alla och riktar sig till alla, vare sig man gillar det eller inte. Det är precis därför det är så viktigt för mig personligen att ställa ut Banksys verk, att göra dem tillgängliga för världen och att uppmärksamma dem. Banksy skriver historia med sin konst – berättelsen som är verklighet för oss i just detta ögonblick. Utställningen är ett måste för alla som gillar att brottas med konst, politik, allmänna världshändelser och framför allt sig själva och har en känsla av bitterljuv ironi.

 

Öppettider:
Söndag – Onsdag: 10.00-18.00
Torsdag – Lördag: 10.00-20.00

Utställningen visas i Eriksbergshallen i Göteborg från den 9/6 till 8/9 2023.

Biljetter köpes via Eventim på länken nedan. 

Passa på att bo i ett av våra Banksy inspererade rum när du besöker oss! Klicka på länken nedanför mer information!

Välkomna till en utställning utöver det vanliga.